FIBER a természetes rost forrás

A DuoLife Fiber egy folyékony formájú étrend-kiegészítő, amely 4 forrásból származó oldott étrendi rost komplexumot, valamint szabadalmazott, márkázott növényi kivonat formulákat tartalmaz: a tápanyagok az emésztőrendszerből történő felszívódását támogató ASTRAGIN®-t, és a belek gyulladásos folyamatainak korlátozását támogató BOSWELLIN®*-t.

Fiber

Fiber (750 ml).

A készítmény kiváló minőségű természetes nyersanyagokból lett összeállítva, és étrendi rostok gazdag forrását alkotja. Az étrend-kiegészítőben foglalt összetevők egészségtámogató hatását klinikai vizsgálatok igazolták.

Az étrendi rost (étkezési rost) nagyon fontos élelmezési szerepet lát el, annak ellenére, hogy nem emésztődik meg az emésztőcsatornában, és nem szívódik fel a vérkeringésbe. Ugyanakkor rendkívül pozitív hatást fejt ki számos emésztési és fiziológiai folyamatra az emberi szervezetben, és az úgy nevezett1–5 PREBIOTIKUMOK közé sorolják.

A DuoLife Fiber étrend-kiegészítő támogató elemként történő használatra ajánlott:

A DuoLife Fiber 100%-ban természetes összetételű, amely oldódó, márkázott étrendi rost nagy mennyiségére és olyan kiegészítő elemekre épül, mint az ASTRAGIN® – álginszengből (Panax notoginseng) és kínai csüdfűből (Astragalus membranaceus) készült, szabadalmazott növényi kivonat formula, és a BOSWELLIN® – indiai tömjénfából (Boswellia serrata) készült, szabadalmazott növényi kivonat formula.

A DuoLife Fiber használat módja:

18 év feletti felnőttek: 50 ml naponta étkezés közben. Ajánlott egy pohár vízzel vagy más itallal leöblíteni. Az egy napi fogyasztásra ajánlott maximális mennyiséget nem szabad túllépni.
A terméket mindig megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevenni, mivel az elégtelen folyadékbevitel székrekedést okozhat.
Gyógyszerek beszedése és a rostadag elfogyasztása közt SZÜNETET szükséges tartani, mivel a rostban gazdag étkezés csökkentheti a gyógyszerek felszívódását az emésztőrendszerből.
A gyógyszereket ajánlatos 1 órával a rost fogyasztása előtt, vagy legalább 2 órával utána bevenni.

Összetevők:

almalé, almareszelék,
sűrített citromlé,
SUNFIBER®* – indiai guarbabból (Cyamopsis tetragonolobus) készült szabadalmazott oldódó rostformula (galaktomannán-rost),
FIBREGUM
™** – akácia-rostból készült szabadalmazott oldódó rostformula,
yuzu gyümölcslé (Citrus junos),
citrusfélék gyümölcseiből kivont pektin,
BOSWELLIN
®*** – szabadalmazott indiai tömjénfa (Boswellia serrata) kivonat formula 10:1, 30% boswelinsav-tartalomra standardizálva, ördögnyelv (Amorphophallus konjac) kivonat 95% glukomannán-tartalomra standardizálva,
ASTRAGIN
® – szabadalmazott álginszeng (Panax notoginseng) és kínai csüdfű (Astragalus membranaceus) kivonat formula.
* A SUNFIBER® a Taiyo Kagaku Co., Ltd. vállalat bejegyzett védjegye.
** A FIBREGUM™ a Nexira védjegye.
*** A BOSWELLIN® a Sabinsa Europe GmbH. védjegye.

Az összetevők tartalma a termék ajánlott napi adagjában

50 ml

SUNFIBER®*

3,6 g

FIBREGUM™**

1 g

Citrusféle gyümölcsökből származó pektinek
150 mg
BOSWELLIN®***
100 mg
Ördögnyelv gyökérkivonat
50 mg
ASTRAGIN®
35 mg
Teljes élelmi rost tartalom
4,3 g

Két, rostokat tartalmazó termék kapható: A DuoLife Fiber és a DuoLife Fiber Powder – mi köztük a különbség?

A DuoLife Fiber támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, és támogatja az egyéb élelmiszer-összetevők feldolgozását az étrendből. Támogatja a gyulladásos állapotok elleni küzdelmet is a bélrendszerben. Folyadék formájában, közvetlen fogyasztható.

A DuoLife Fiber Powder az emésztőrendszer, az immunrendszer és az idegrendszer optimális funkcióit támogatja. Jelentős prebiotikus hatású összetevőkre épül. Folyadékokhoz vagy ételhez adható hozzá. Támogatja a LOW FODMAP étrendet.

A készítményben található gyógynövény-kivonat neve mellett feltüntetett 10:1 arány - az úgynevezett DER mutató - mit jelent?

A DER mutató (angol drug extract ratio) annak a növényi anyagnak a mennyiségét határozza meg milligrammban, amely egy milligramm kivonat (extraktum) előállításához szükséges.

Mennyi rostot fogyasztunk, és mennyit kellene fogyasztanunk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az ajánlott napi élelmi rost fogyasztásnak felnőtt személyeknél 20–40 g-ot kellene kitennie6. Az Élelmiszer- és Élelmezési Intézet Lengyelország tekintetében napi 30–35 g-os normát jelölt meg felnőtt személyek számára. A napi fogyasztás egy másik mutatója 14 g rostot ajánl 1000 kcal-nként az étrendben naponta1. Ugyanakkor az átlagos rostfogyasztás Lengyelországban a 2016. évben mindössze 15,4 g-ot tett ki személyenként7.

A tudományos megfigyelések azt mutatják, hogy a nagyobb mennyiségű (napi 30–40 g) élelmi rostot fogyasztó társadalmakra kisebb arányban jellemzőek az emésztési, keringési és immunrendszer-gondok és az ezekhez kapcsolódó egészségügyi problémák1, 7.

A DuoLife Fiber az oldódó élelmi rost gazdag forrása. Miben különbözik az oldódó rost a nem oldódótól?

Az élelmi rostnak két típusa különíthető el: az oldódó és a nem oldódó rostok, amelyeknek némiképp eltérőek a fiziológiai funkciói1. Oldódó rostok mindenekelőtt a pektinek, gumik, növényi nyálkák, egyes hemicellulózok, béta-glükánok és más vízben oldódó vegyületek.

Az oldódó rost:

Nem oldódó rost: főleg a cellulóz és a ligninek. A funkciója elsősorban az emésztőcsatorna perisztaltikájának támogatása és a széklet tömegének növelése.

Mi az a LOW FODMAP étrend? Miért kedveznek a DuoLife Fiber összetevői a LOW FODMAP értendnek?

Ez egy kedvező étrend, amely alacsony mértékben tartalmaz nehezen felszívódó és gyorsan fermentálódó, nagy ozmotikus nyomású, rövid láncú szénhidrogéneket (olyanokat, mint a laktóz, a fruktóz vagy a poliolok). Ennek köszönhetően kedvez az emésztőrendszer optimális állapotban tartásának, hozzájárulva az olyan panaszok minimalizálásához, mint a puffadás és a bélrendszeri diszkomfort, különösen az irritábilis bél szindrómában vagy laktóz intoleranciában szenvedő személyek számára

A termékben foglalt rost alapú formulák, különösen a SUNFIBER® kedveznek a LOW FODMAP étrendnek, mivel lassan fermentálódnak, ami kíméli a beleket. A rost fermentációjának termékei időben elhúzódva szabadulnak fel, ezért a SUNFIBER® használata kedvez a túl gyors bélbeli fermentációval kapcsolatos puffadás minimalizálásának (1. ábra).

1 ábra: SUNFIBER® mint előnyös rost a LOW FODMAP étrendben

A szabadalmazott BOSWELLIN®*** és ASTRAGIN® formulák támogatják a bélfunkciókat, valamint a SUNFIBER®* és FIBREGUM™** rostok áldásos tulajdonságait.

A SUNFIBER® és FIBREGUM™ termékekben található rost kedvez az emésztőrendszer optimális funkcióinak, támogatja a belek perisztaltikáját, szabályozza az ürítést, segít megelőzni a felfúvódást és a krónikus székrekedést8. Támogatja a hasznos Bifidobacterium és Lactobacillus bélbaktériumok szaporodását és a rövid láncú zsírsavak képződését a vastagbélben (ún. posztbiotikumok)9.

A SUNFIBER® egy szerves, részben hidrolizált, indiai guar babból készült, galaktomannán alapú gumi. Nem azonos ugyanakkor az általánosan használt guargumival. Ellentétben a „klasszikus” guargumival, alacsonyabb a részecsketömege (20–50 kDa szemben a nem hidrolizált gumi 300–8000 kDa értékével), ezért lényegesen alacsonyabb viszkozitás jellemzi (2000-szer kisebb), ami megkönnyíti egy könnyen fogyasztható, még nagy adagok esetén is biztonságos formula kialakítását. Ezen túlmenően, a guargumitól eltérően gyengéd enzim-hidrolízises folyamattal állítják elő, alacsony hőmérsékleten (37°C), kizárólag a magok endospermiumából. A SUNFIBER® klinikailag és preklinikailag dokumentált módon hasznos PREBIOTIKUS egészségvédő hatással rendelkezik, amelyet a belek számára gyengéd, lassú fermentáció jellemez.

A FIBREGUM™ egy szabadalmazott, Afrikában növő akáciákból nyert, oldódó akácia-rost formula.

Az indiai tömjénfa (Boswellia serrata) kivonatának szabadalmazott formulájából származó boswelinsavak – a BOSWELLIN® – kedvező hatásúak a gyulladásos állapotokkal szembeni küzdelemben a belekben, segítve a gyulladásos hátterű bélpanaszokat kísérő tünetek enyhítésében10, 11.

Az ASTRAGIN® egy szabadalmazott (US8197860 B2 szabadalom, folyamatban lévő szabadalmak: US 13/444765, US 13/444770, US 12/424193 US 12/345218) 16 in-vitro és 8 in-vivo vizsgálattal dokumentált biológiai hatású formula12–14. E vizsgálatok eredményei szerint a szinergikus formula:

Az ördögnyelv gyökérkivonatból származó glükomannánokat és a citrus pektineket szintén az oldódó rostok csoportjába sorolják, és szintén értékes egészségvédő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A termékben található glükomannánok az (Ördögnyelvnek vagy konjak-gyökérnek is nevezett) Amorphophallus konjac15 növény gyökeréből kerültek kivonásra, és az oldódó élelmi rostokra jellemző összes egészségvédő hatást mutatják. Az emésztőrendszerben a glükomannánok megkötik a vizet, kedvezve ezzel a hosszabb ideig tartó jóllakottságérzésnek, így különösen hasznosak testtömeg-kontroll és fogyás esetén16, 17.

A citrusféle gyümölcsökből kinyert pektinek kedveznek a vér koleszterin- és a lipidszintje csökkentésének és segítenek csökkenteni a glükozfelszívódást és az inzulin koncentrációját a vérplazmában. Ezen felül a pektinek megkötik a nehézfémeket és védőréteget képeznek a belekben a betegségeket okozó mikroflórával szemben. Igazolták támogató szerepüket a szervezet gyulladásos állapotokkal szembeni védekezésében is18.

Mi emeli ki a DuoLife Fiber-t?

 • 100%-ban természetes összetétel nagyon magas oldódó rost tartalommal;
 • Márkázott, klinikailag igazolt módon egészségvédő hatású összetevőkön alapuló összetétel;
 • Nem kevesebb, mint 4 oldódó élelmi rost forrás;
 • Növényi kivonat alapú kiegészítő összetevők, amelyek segítik a tápláló összetevők felszívását az emésztőrendszerből és a harcot a bél gyulladásos állapotaival szemben;
 • A LOW FODMAP étrendnek megfelelő termék;
 • Az összetevők działania składowych;
 • Kényelmes használati mód – közvetlen fogyasztásra alkalmas folyadék;
 • A „minimális feldolgozás” koncepciójára épülő IHHP™ by DuoLife – (Innovation High Hydrostatic Process™ by DuoLife) módszerrel tartósított készítmény. A módszer előnye a magas egészségügyi érték, a készítmény tartóssága, valamint az összetevők természetes táplálkozási és szenzorikus tulajdonságainak megőrzése, a hagyományos módon tartósított termékekkel ellentétben. A felhasznált technológiai folyamat alacsony hőmérsékleten megy végbe (az aktív összetevők védelme érdekében), és több tartósítószer szinergikus működésére alapul, ami lehetővé teszi a termék legmagasabb minőségének megőrzését tartósítószerek alkalmazása nélkül.
 • A termék NEM TARTALMAZ mesterséges töltőanyagokat és GMO-mentes;
 • A készítmény nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízesítő és illatosító anyagot;
 • A termék NEM TARTALMAZ glutént – megfelelő a glutén intoleranciában szenvedőknek;
 • A termék megfelelő vegánok és vegetáriánusok részére;
 • Speciális, gyógyszerészeti célokra szánt üvegből készült palack – a sötét üveg véd a fénytől és a hőmérséklet-változásoktól, és ellenálló az oldódó ásványi anyagoknak a palack belső felületéről a termékbe történő felszabadulásával szemben

A Fiberról

Bibliográfia:

1. Anderson, J. W., Baird, P., Davis, R. H., Ferreri, S., Knudtson, M., Koraym, A., ... & Williams, C. L. (2009). Health benefits of dietary fiber. Nutrition reviews, 67(4), 188-205.
2.
Lasota, B. (2014). Żywieniowe i funkcjonalne właściwości błonnika pokarmowego. Journal of NutriLife, 7.
3.
Kaczmarczyk-Sedlak I., Ciołkowski A. (2017) Zioła w medycynie. Choroby układu pokarmowego. PZWL Wydawnictwo Lekarskie.
4.
Kaczmarczyk-Sedlak I., Ciołkowski A. (2019) Zioła w medycynie. Choroby układu krążenia. PZWL Wydawnictwo Lekar-skie.
5.
Slavin, J. L. (2005). Dietary fiber and body weight. Nutrition, 21(3), 411-418.
6.
Bojarowicz, H., & Dźwigulska, P. (2012). Suplementy diety. Część II. Wybrane składniki suplementów diety oraz ich prze-znaczenie. Hygeia Public Health, 47(4), 433-441.
7.
Kołodziejczyk, P., & Michniewicz, J. (2018). Ziarno zbóż i produkty zbożowe jako źródła błonnika pokarmowego. Żyw-ność: nauka-technologia-jakość, (3 (116)), 5-22.
8.
Min, Y. W., Park, S. U., Jang, Y. S., Kim, Y. H., Rhee, P. L., Ko, S. H., ... & Chang, D. K. (2012). Effect of composite yogurt enriched with acacia fiber and Bifidobacterium lactis. World Journal of Gastroenterology: WJG, 18(33), 4563.
9.
Pylkas, A. M., Juneja, L. R., & Slavin, J. L. (2005). Comparison of different fibers for in vitro production of short chain fatty acids by intestinal microflora. Journal of medicinal food, 8(1), 113-116.
10.
Siddiqui, M. Z. (2011). Boswellia serrata, a potential antiinflammatory agent: an overview. Indian journal of pharmaceu-tical sciences, 73(3), 255.
11.
Anthoni, C., Laukoetter, M. G., Rijcken, E., Vowinkel, T., Mennigen, R., Muller, S., ... & Krieglstein, C. F. (2006). Mechanisms underlying the anti-inflammatory actions of boswellic acid derivatives in experimental colitis. American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology, 290(6), G1131-G1137.
12.
Chang, T. C., Huang, S. F., Yang, T. C., Chan, F. N., Lin, H. C., & Chang, W. L. (2007). Effect of ginsenosides on glucose uptake in human Caco-2 cells is mediated through altered Na+/glucose cotransporter 1 expression. Journal of agricul-tural and food chemistry, 55(5), 1993-1998.
13.
Wang, C. W., Huang, Y. C., Chan, F. N., Su, S. C., Kuo, Y. H., Huang, S. F., ... & Chang, T. C. (2015). A gut microbial metaboli-te of ginsenosides, compound K, induces intestinal glucose absorption and Na+/glucose cotransporter 1 gene expres-sion through activation of cAMP response element binding protein. Molecular nutrition & food research, 59(4), 670-684.
14.
Lee, S. Y., Tsai, W. C., Lin, J. C., Ahmetaj-Shala, B., Huang, S. F., Chang, W. L., & Chang, T. C. (2017). Astragaloside II pro-motes intestinal epithelial repair by enhancing L-arginine uptake and activating the mTOR pathway. Scientific reports, 7(1), 1-11.
15.
Nishinari, K. (2000). Konjac glucomannan. In Developments in food science (Vol. 41, pp. 309-330). Elsevier.
16.
Onakpoya, I., Posadzki, P., & Ernst, E. (2014). The efficacy of glucomannan supplementation in overweight and obesity: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Journal of the American College of Nutrition, 33(1), 70-78.
17.
Keithley, J. K., Swanson, B., Mikolaitis, S. L., DeMeo, M., Zeller, J. M., Fogg, L., & Adamji, J. (2013). Safety and efficacy of glucomannan for weight loss in overweight and moderately obese adults. Journal of obesity, 2013.
18.
Wikiera, A., Irla, M., & Mika, M. (2014). Prozdrowotne właściwości pektyn. Advances in Hygiene & Experimental Medici-ne/Postepy Higieny i Medycyny Doswiadczalnej, 68.

 

Rendelje meg most és 20.000.- Ft-ot meghaladó rendelése esetén, mi álljuk a házhozszállítás költségét!

Megrendelése után a terméket 10 munkanapon belül futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz teljesen díjmentesen. Az áru ellenértékét a futárnál utánvétellel egyenlítheti ki.

100%-os pénzvisszafizetési garancia!

A 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében a fogyasztó a vásárolt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállhat.

1 havi adag - 1 üveg ára:

14.000.-

 

megrendelés